XIX. Magyar Drámaíró Verseny

2014.03.27 19:00

A  XXI. század Magyar Drámájáért Alapítvány a Színház Világnap alkalmából, a Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság 

részvételével idén  is megrendezi a  Magyar Drámaíró Versenyt. 

A rendezvénynek 2014. március 27-30. között újra a Jókai Színház nyújt helyszínt.

Díszelőadás időpontja: 2014. március 29. 18 óra

Szerzők: Pozsgai Zsolt, Székely Csaba, Vörös István

és idén három bábdarab is készül, az arra felkért írók: Fekete Ádám, Orbán János Dénes, Szálinger Balázs.

Az alkotóknak először is egyéjszakás kaland a számítógéppel: csütörtökön este 20 órától péntek reggelig írják meg a drámát. Ezek után három színészcsapat, illetve három bábszínészcsapat egy-egy meghívott rendező vezényletével áll neki előadást kovácsolni a megszületett munkából. Idén három erdélyi rendező, Csurulya Csongor, Szabó K. István, Béres László állítja színpadra a produkciókat. A békéscsabai társulathoz három fővárosi művész is csatlakozik Besenczi Árpád, Mihályfi Balázs, Ullmann Mónika személyében. A bábelőadások rendezői Bartal Kiss Rita, Hoffer Károly, Veres András lesznek.  A Békéscsabai Napsugár Bábszínház művészeihez a Békéscsabai Jókai Színházból, a kecskeméti Ciróka Bábszínházból és a nagyváradi Lilliput Társulattól érkeznek vendégszínészek. A színészcsapatok ezután versenyt futnak az idővel, éjt nappallá téve halmozzák az ötleteket, és próbálnak beleférni a térbe és a rendezői koncepcióba.

A megszületett előadásokat a közönség március 29-én, szombaton 18 órától tekintheti meg a Békéscsabai Jókai Színház színpadán és március 30-án 15.00 órától a Békéscsabai Napsugár Bábszínház színpadán. 

 

Elérhetőség

A XXI. sz. Magyar Drámájáért Alapítvány

magyardrama at gmail dot com

2040 Budaörs, Akácfa köz 11.

tel/fax: 23/425-428
mobil: 70/636-1198
20/925-7689

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode